ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γραμματεία   


ΑΡ. ΠΡΩΤ:186                                                                                                  Θεσσαλονίκη 14/8/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι - σσες

        Το Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, πιστό στις υποσχέσεις του για καλύτερη διαχείριση των χρημάτων μας, προχώρησε από 1 Αυγούστου, στη μεταφορά του γραφείου του Ταμείου στην οδό Παπαναστασίου, μέσα στο χώρο του Συνδικάτου. Οι ενέργειες που έγιναν για την εγκατάσταση στον καινούριο χώρο ήταν χρονοβόρες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους  που συνέβαλαν σε αυτήν την επίπονη προσπάθεια.

        Λόγω αποχώρησης από το Δ.Σ. του Ταμείου και τη θέση του Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα, που κατείχε ο Άγγελος Θεμελής, τη θέση του στο Δ.Σ. καταλαμβάνει ο συνάδελφος Χριστόφορος Γαβράς, ενώ καθήκοντα Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα, αναλαμβάνει το μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Κουβαλάς.

        Συνάδελφοι το Ταμείο Αλληλοβοηθείας είναι αυτό που σε κάθε δύσκολη στιγμή μας, όπως ατύχημα, ασθένεια ή ανάγκη για αίμα, θα είναι πάντα δίπλα μας.

        Καθημερινές είναι οι εκκλήσεις από τα κέντρα αιμοδοσίας των νοσοκομείων για αίμα και αιμοπετάλια, καθώς η πανδημία του covid-19 έχει δημιουργήσει τεράστιες ελλείψεις.

        Θα πρέπει να τονίσουμε για ακόμα μία φορά να μην ξεχνάμε, όταν δίνουμε αίμα, να το δηλώνουμε και στην γραμματεία του Ταμείου μας, εκτός από την υπηρεσία, γιατί διαφορετικά οι μονάδες χάνονται.

        Κατόπιν επικοινωνίας με όλα τα τμήματα των αιμοδοσιών στα νοσοκομεία, μας διαβεβαίωσαν ότι οι αιμοληψίες είναι απόλυτα ασφαλείς και δεν συντρέχει κανένας απολύτως κίνδυνος μετάδοσης του Covid-19.

        Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους συνάδελφους που θα αιμοδοτήσουν τις επόμενες ημέρες, να προτιμήσουν την τράπεζα αίματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, λόγω του ότι από το συγκεκριμένο νοσοκομείο γίνεται η διακίνηση σε όλες σχεδόν τις ιδιωτικές κλινικές της πόλης μας και αυτή τη στιγμή, λόγω  της μεγάλης ζήτησης, το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας.

        Για κάθε σας απορία, το τηλέφωνο της αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου είναι 2313312814.

        Συνάδελφοι, κάθε φορά που ζητάμε φιάλες αίματος από το Ταμείο, θέλοντας να βοηθήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας (ιδίως όταν δεν προέρχεται από το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον), θα πρέπει παράλληλα να σκεφτόμαστε ότι τα αποθέματά μας δεν είναι ανεξάντλητα, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη κάλυψη για όλους μας, καθώς και λόγω της αύξησης της ηλικίας, είναι μεγάλο το ποσοστό των συναδέλφων που δεν μπορεί πλέον να αιμοδοτήσει.

       

        Για κάθε απορία – ερώτηση ή διευκρίνιση τα μέλη της Διοίκησης και οι γραμματείς μας είναι πάντα στην διάθεσή σας.

  

Για τη Διοίκηση

                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                           ΘΕΟΔ. ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ                                                                       ΑΠ. ΡΙΖΟΣ